Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Soal Beach Resort Vastgoed

Veelzijdige stad Workum

In de omgeving: 3km
  • Heerlijk wandelen en fietsen
  • Gezellige terrasjes en horeca
  • Karakteristiek oud centrum

Veelzijdige stad Workum

Het oude centrum van Workum is beschermd stadsgezicht. Het staat vol historische woningen, kerken en gebouwen. Je raakt er niet snel uitgekeken en zal steeds iets nieuws ontdekken. Lekker shoppen kan in de leuke winkelstraten die uitkomen op een gezellig plein vol horeca en terrasjes.

Sinds 1693 ligt naast de schutsluis in Workum Scheepstimmerwerf De Hoop. De werf is beroemd door de bouw van houten vissersschepen als boeiers, blazers, aken, schokkers, tjalken en skĆ»tsjes. In 2009 werd er naast de werf een haven aangelegd metĀ ligplaatsen voor historische zeilschepen, de Blazerhaven. Het is een plek geworden waar deze karakteristieke schepen helemaal tot hun recht komen.

Wie cultuur wil snuiven komt in Workum ook aan zijn trekken: er zijn meerdere kunstateliers en musea waarvan het Jopie Huisman Museum de bekendste is. Liever het water op of de natuur in? Binnen een paar minuten kiest u met uw zeilboot het ruime sop, of bent u in een van de prachtige buitengebieden voor een ontspannen fietstocht, wandeling of vaartocht.

Ontdek de omgeving ā¤µ